Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf maandag 30 juni 2008    Evangelie van 2008-06-30
 titelExpositie: Met Passie Geschilderd
beschrijvingMet Passie Geschilderd. Topstukken uit de Gouden Eeuw

26 april - 14 september 2008

De Gouden Eeuw spreekt tot ieders verbeelding. Imposante schuttersstukken, uitbundige stillevens en weelderige landschappen zijn iedereen welbekend. Bijbelse thema’s uit de Gouden Eeuw zijn dat minder. In de tentoonstelling Met Passie Geschilderd zet Museum Catharijneconvent deze onderbelichte kant van de Gouden Eeuw in de schijnwerpers met meer dan 70 topstukken van meesters als Rembrandt van Rijn, Matthias Stom, Frans Hals, Abraham Bloemaert, Salomon de Bray en Govaert Flinck.

Bijzondere bruiklenen en schilderijen
Met Passie Geschilderd toont een prachtige selectie schilderijen uit de collectie van Museum Catharijneconvent verrijkt met een aantal bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenland. Het museum is bovendien trots de Barmhartige Samaritaan van de Utrechtse caravaggist Matthias Stom te kunnen tonen. Dit werk is afkomstig uit de collectie van het Museum of Fine Arts in Malta en is nog nooit in Nederland te zien geweest.

infowww.catharijneconvent.nl
locatieMuseum Catharijneconvent
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl