Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 5 t/m zondag 7 september 2008    Evangelie van 2008-09-05
 titelFilm: Licht aan de horizon
beschrijvingIn de kapel van de H.H. Maria en Dymphna wordt de film “Licht aan de horizon” getoond in twee delen; op vrijdag 5 september en zondag 7 september. Aanvang 19.00 uur.

Dit is een film die u waarschijnlijk niet makkelijk ergens anders zult kunnen zien. Talrijke deskundigen geven hun mening over dit onderwerp.

Inhoud:

Licht aan de horizon; over leven na de dood

Leven na de dood. Het is een onderwerp dat onze nieuwsgierigheid prikkelt en ons tegelijk afstoot. Wie heeft nog nooit nagedacht over wat er na de dood komt? Zullen wij onze geliefden weerzien, is er toekomst over de dood heen? Het zijn vragen die mensen sinds hun prille geschiedenis bezighouden.

Bij de behandeling van dit onderwerp behoort een magazine. Talrijke aspecten komen hier aan de orde en worden uitgebreid behandeld. In dit magazine stellen wij de vraag naar de dood en het leven na de dood. Wij geven in een bijbehorend beeldprogramma aan hoe wij dit vandaag ervaren en proberen aan de hand van de christelijke boodschap licht aan de horizon te ontdekken. Moge het de ‘zwarte steen’ van de dood helpen wegrollen en een nieuwheid laten vermoeden.

Dit onderwerp wordt in twee afleveringen behandeld

1ste aflevering: ’De dood, een ingrijpende gebeurtenis’, aansluitend eerste deel: ‘Grote religies en het leven na de dood’

2de aflevering . Vervolg ‘Grote religies en het leven na de dood’ en afsluitend met; ‘Christenen en het leven na de dood’

Kosten: deelname euro 2,50 per avond en magazine euro 6,50.

De film begint om 20.00 uur. en eindigt om 21.00. Adres: Kapel van de H.H. Maria/Dymphna,Moerenpad 10, Haagse Beemden, Breda. Bereikbaar met bus 6.
Aanmelding via het secretariaat (zie info). Bijdrage in de kosten 2,50 euro pp.

info stassen2@hetnet.nl
(076) 5651987
locatieKapel van de H.H. Maria/Dymphna
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl