Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 29 juni 2008    Evangelie van 2008-06-29
 titelToonkunstkoor Maastricht zingt
beschrijvingHet Toonkunstkoor uit Maastricht verleent komende zondag (29 juni) vocale medewerking aan de eucharistieviering in de Sint Christoffelkathedraal te Roermond. Het koor staat in Roermond onder leiding van gastdirigent Annie Janssen. Rob Waltmans speelt orgel en de uit Roermond afkomstige Corry Snijders is sopraan tijdens de viering die om 11.30 uur begint.

Het Toonkunstkoor Maastricht (TKM) werd in 1999 opgericht en bestaat momenteel uit 44 leden. Het koor verzorgt jaarlijks een aantal concerten, waaronder de traditionele kerstmatinee in de Maastrichtse Onze Lieve Vrouwebasiliek en de opening van het culturele seizoen in de Limburgse hoofdstad in september. Ook verleent het koor twee tot drie maal per jaar medewerking aan een eucharistieviering. In de Roermondse kathedraal zong het koor eerder al eens in 2000 en in 2004.

Het Toonkunstkoor Maastricht zingt in Roermond onder meer de ‘Missa brevis Sti. Joannis de Deo’ (de Kleine Orgelmesse) van Joseph Haydn. Verder zingt het koor religieuze werken van Albert de Klerk, Heinrich Schütz, Maurice Duruflé, Sergej Rachmaninov en Gabriël Fauré.

Meer info over het koor op www.toonkunstkoormaastricht.nl en over de kathedraal op www.kathedraal-roermond.nl .

info
locatieChristoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl