Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 29 juni 2008    Evangelie van 2008-06-29
 titelDubbele priesterwijding Gent
beschrijvingOp zondag 29 juni wijdt Mgr. Luc Van Looy voor het bisdom Gent twee seminaristen tot priester. Het zijn Rik Merens uit Gijzenzele en Alexander Vandaele uit Ressegem. De wijdingsplechtigheid begint om 15 uur in de Sint-Baafskathedraal van Gent.

Rik Merens is geboren op 10 oktober 1948 en startte de priesteropleiding in 2005. Ervoor leefde hij als broeder in de trappistengemeenschap van Westmalle. Hij loopt in het kader van zijn opleiding momenteel stage in Eeklo, onder de leiding van pastoor-deken Wilfried Van Wilder. Hij zal een pastorale opdracht krijgen in het dekenaat Eeklo.

Alexander Vandaele is geboren op 10 april 1980 en startte de priesteropleiding in 2002. Voordien studeerde hij eerst af als industrieel ingenieur aan KaHo-Sint-Lieven in Gent. Hij loopt in het kader van zijn opleiding momenteel stage in Sint-Niklaas onder de leiding van pastoor-deken Albert Van De Kerkhove. De komende twee jaar zal hij in Parijs verblijven voor verdere studie en worden ingeschakeld in de pastoraal ter plekke.

Op 14 oktober 2007 werden beide heren in dezelfde kathedraal tot diaken gewijd.

info
locatieSint-Baafskathedraal
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl