Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 29 juni 2008    Evangelie van 2008-06-29
 titelMaria Ommegang in Beste Binnenstad
beschrijvingOp zondag 29 juni 2008 trekt door Bergen op Zoom, de Beste Binnenstad van Nederland, voor de 64e keer de Maria Ommegang.

De processie, waarin tientallen sprekende figuren en ruim duizend deelnemers hun geloofsovertuiging uitdragen, vertrekt om 15.00 uur vanaf de binnenplaats van stadspaleis Het Markiezenhof. Predikend, dansend en musicerend wordt de geschiedenis van Maria uitgebeeld.

De Maria Ommegang trekt, zeker vanwege de toenemende vraag naar reli-toerisme, veel toeschouwers aan. De sfeer die de kilometers lange Maria Ommegang uitstraalt, wordt al jaren bepaald door de kleurrijke, historische kostuums, fleurig opgesierde wagens en een grote persoonlijke inzet van iedere deelnemer. Elk jaar wordt de stoet één met de eeuwenoude straatjes van Bergen op Zoom. ‘Deze in het verleden genegeerde historische stad mag tegenwoordig bruisend, interessant en mooi worden genoemd’. Zo luidt het juryoordeel, waarmee Bergen op Zoom verkozen is tot Beste Binnenstad van Nederland! Twee jaar lang mag deze middelgrote stad de titel dragen.

De Maria Ommegang, waarbij traditie, devotie en cultuur hand in hand gaan, dateert uit de late middeleeuwen en is na een lang verbod sinds 1945 weer een groot evenement in de binnenstad van Bergen op Zoom. Het sterk veranderde tijdsbeeld heeft het specifieke karakter van de stoet in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Wel worden aanpassingen doorgevoerd die teruggrijpen op de ommegang zoals deze in de middeleeuwen door de stad trok. Dit jaar zijn, in de vorm van reuzen, Sint Christoffel en Goliath aan de stoet toegevoegd.

info(0164) 277400,
p.a.e.m.versijp@bergenopzoom.nl
locatieBinnenstad
plaatsBergen op Zoom (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl