Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 28 t/m zondag 29 juni 2008    Evangelie van 2008-06-28
 titelAfscheid pastoor Fraats
beschrijvingIn het weekend van 28 en 29 juni neemt pastoor Jan Fraats afscheid van zijn parochies: Christus Koning en Christus Verrijzenis in Geleen. Na 54 jaar actieve dienst als priester, waarvan 47 jaar in de Christus Koning en 19 jaar in de Verrijzenis parochie, gaat hij genieten van zijn welverdiende rust.

Programma
Op zaterdag 28 juni wordt pastoor Fraats om 17.45 uur thuis aan de Spaubeeklaan opgehaald door Harmonie Sint Augustinus. In optocht gaat het dan via de Jos Klijnenlaan, Van Goghstraat, Ruysdaellaan, Marisstraat, Van Ostadestraat en Vermeerstraat naar de Verrijzeniskerk aan de Potterstraat. Daar begint om 18.30 uur de H. Eucharistieviering, waarin de parochianen van de Verrijzenisparochie hun pastoor uitzwaaien. Deze mis wordt opgeluisterd door het gemengd kerkelijk zangkoor en het Glaner Ensemble.

Zondag 29 juni wordt pastoor om 9.15 uur thuis opgehaald door Harmonie Sint Cecilia 1866, die hem via de Kluis, Lijsterstraat en Meeuwenlaan naar de Christus Koning kerk brengt, waar de H. Eucharistie begint om 10.00 uur. Deze mis wordt opgeluisterd door het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, dat speciaal voor pastoor Fraats delen zingt uit de polyfone mis van Josquin des Prez.
Na deze mis is er van 12.00 tot 14.00 uur een afscheidsreceptie in Buurtcentrum d’Heremiet.

info
locatieChristus Koning
plaatsGeleen (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl