Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 25 juni 2008    Evangelie van 2008-06-25
 titelOrgelconcert Bernard Bartelink
beschrijvingTitulair-organist van de St.Bavokathedraal in Haarlem, Bernard Bartelink (geb.1929), bespeelt woensdagavond 25 juni het Ypma-orgel in de St.Martinuskerk in Westwoud.

In zijn roemvolle carrière heeft hij alle belangrijke orgelpodia in de wereld betreden en musiceerde hij diverse malen als solist bij de belangrijkste symfonieorkesten van Londen, Parijs en Washington.
Ook was hij tot 1994 verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Voor zijn concert in Westwoud, heeft hij een gevarieerd programma opgesteld.
Hij begint met een compositie van één van de belangrijkste zonen van J.S.Bach, de Sonate nr.2 van Carl Philipp Emanuel Bach. De grote meester zelf, wordt geëerd in een tweetal fuga’s over de naam B.A.C.H., geschreven door de componist Robert Schumann.

Na een aantal delen uit de derde Sonate van Mendelssohn, worden drie franse werken vertolkt.

Van Alexandre Guilmant, hoort u de koraalvariaties over “Was Gott tut das ist wohlgetan.”

Bartelink herdenkt zijn vroegere leermeester, Gaston Litaize, in “Jeux de Rhytmes,” uit “Douze Pièces.” Van Jean Langlais, speelt hij de ingetogen melodie “Choral orné.”

Bartelink won in 1961 het Haarlems Internationale Improvisatieconcours en was in latere jaren meerdere malen jurylid bij dit concours. Ook het concert in Westwoud besluit hij met een improvisatie.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur. De toegang is gratis.

info b.roelfsema@quicknet.nl
locatieSt.Martinuskerk, Dr.Nuijensstraat
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl