Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Rooms Katholieke Jongerengroep
(RKJ)

Rooms Katholieke Jongerengroep

Regionale jongerengroep gelieerd aan de WKJ

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 15 augustus 2008    Evangelie van 2008-08-15
 titelMariavespers RKJ Delft
beschrijvingRKJ Delft viert op vrijdag 15 augustus, Maria ten Hemelopneming, een speciale vespersviering voor Onze Lieve Vrouwe.

Dit is één van de oudste en belangrijkste Maria feesten en wordt in veel landen nog altijd heel uitgebreid gevierd. Bijzonder aan dit feest is verder trouwens ook dat dit een officieel dogma fidei is: in 1950 kondigde Paus Pius XII de dogmatische definitie af.
Maar wat is Maria ten Hemelopneming nu eigenlijk? Maria is overleden en daarna met lichaam en ziel opgenomen in de hemel. Hoe dat precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk en verschillende versies zijn hierover in omloop. De bekendste en populairste is misschien wel dat toen Maria overleed alle apostelen aanwezig waren. Allemaal behalve Thomas; hij kwam te laat en toen hij aankwam was Maria al begraven. Thomas ging toen naar haar graf en was getuige van haar tenhemelopneming waarbij hij van Maria haar gordel zou hebben gekregen. De overige apostelen geloofden dit niet totdat hij hen de gordel toonde en het lege graf.

Om 19:00 in de Maria van Jessekerk.

infoPetra van der Hoeven
(06) 28 70 51 82
voorzitter@rkjdelft.nl
www.rkjdelft.nl
organisatieRooms Katholieke Jongerengroep
locatieJessekerk
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl