Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 13 juli 2008    Evangelie van 2008-07-13
 titelHerdenking heilige Zr. Marie Adolphine
beschrijvingDe jaarlijkse viering van de feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine wordt dit jaar in Ossendrecht gehouden op zondag 13 juli. Die dag zal er ter ere van haar een stille gebedstocht, een processie en een plechtige eucharistieviering gehouden worden.

De stille gebedstocht vertrekt om 9.00 uur vanaf de kapel aan het Adolhineplein en gaat via De Kuil, Slingerpaadje, O.L.Vrouw ter Duinenlaan, Schapendreef via de Vier Winden naar Calfven, De Berghoeve, Trambaan, Burg. Voetenstraat, RK kerk (einde ca. 9.55 uur).
Bij de Berghoeve zal een moment stil gestaan worden bij het leven van de heilige Zr. Marie Adolphine.

Bij de RK kerk gaat de stille gebedstocht om 10.00 uur verder als processie via de Dorpsstraat, de Markt, O.L.Vrouw ter Duinenlaan, Kon. Wilhelminastraat, Zr. Marie Adolphinestraat, De Brouwerij, Kerkstraat en eindigt omstreeks 10.30 uur bij de RK kerk. Om 10.30 uur begint in de RK kerk de plechtige eucharistieviering met als voorganger pastoor Hans de Kort.

Zoals alle voorgaande jaren worden de bewoners langs de route van de processie vriendelijk verzocht om die ochtend de vlaggen uit te steken.
Langs deze route zal ook de openbare verlichting worden ontstoken en zullen er vlaggen gehangen worden, waardoor een feestelijk geheel ontstaat.

De Stichting Zr. Mr. Adolphine nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze viering.

infoSecretaris St. Zr. Marie Adolphine
Cees van den Bussche
Leemberg 6
4641 TB Ossendrecht
(0164) 673 182
locatieAdolhineplein
plaatsOssendrecht (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl