Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 juni 2008    Evangelie van 2008-06-07
 titelEerste zaterdag gezinsapostolaat
beschrijvingMaria te Fatima heeft ons gevraagd om haar op bijzondere wijze elke eerste zaterdag te schenken. Ze toont ons een makkelijke weg om haar en haar Zoon de eer terug te schenken die hen dagelijks wordt ontnomen. Niet alleen komt deze hen toe en is het daarom onze plicht, het zal ook zorgen voor een herkansing voor de wereld.

Wanneer dit eerherstel door voldoende mensen wordt gebracht, zal de maatschappij een nieuwe kans worden geboden, een tijd van vrede en bekering, een tijd waarin God onze harten tot rust zal brengen en waardoor onze kinderen in een betere wereld kunnen opgroeien.

Is dit niet wat ook jij wenst voor je kinderen en voor deze wereld? Is deze oproep niet duidelijk genoeg bevestigd door zowel paus Johannes Paulus II als onze huidige paus Benedictus XVI?

Al ons activisme blijft soms gespeend van een innerlijk ”ja” aan Jezus en draagt daarom weinig vrucht. De Eerste Zaterdagbeleving is Maria's zachtmoedige uitnodiging om daadwerkelijk ”ja” te zeggen aan Jezus, onze Verlosser en de Verlosser van de wereld. De wereld zal die verlossing beter kunnen ontwaren als wij, gelovigen, meer ”ja” zeggen.

Daarom herhalen wij graag de uitnodiging van Maria en vragen jullie voor het kleine offer van uw tijd. Het is een tijd van rustig gebed, bevrijding van schuld en een gezamenlijk omhelzen van Jezus in de eucharistie. Het zal ons en onze gezinnen goed doen.

We komen samen in de Basiliek van Koekelberg, een zeer symbolische plaats waar we niet te snel met teveel zullen zijn. Kom meevieren en breng zo deze beleving naar jouw parochie.

Datum: zaterdag 7 juni

13.30 uur - rozenkransgebed

13.30 uur - gelijktijdig biechtgelegenheid

14.30 uur - korte meditatie

14.40 uur - eucharistieviering in de kapel

15.30 uur - samenzijn met vieruurtje

infoRob & Isabel
www.dekatholiekewebcast.be
locatieBasiliek van Koekelberg
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl