Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 12 juni 2008    Evangelie van 2008-06-12
 titelSymposium over 'vertrouwen'
beschrijving12 juni 2008: Abraham V-symposium over 'Vertrouwen'

In onze wereld, in het klein en het groot, is vertrouwen de smeerolie van menselijke contacten en activiteiten. Vrienden of vriendinnen, gehuwden, medewerkers in een bedrijf vertrouwen op elkaar en kunnen daarom van alles ondernemen. Kinderen vertrouwen hun ouders, leerlingen hun docenten, gelovigen hun leiders. Zelfs de harde zakenwereld berust uiteindelijk op vertrouwen. Meestal ontlenen we vertrouwen in mensen aan jarenlange omgang en kennis: je weet wat je aan een vriend of vriendin, aan je echtgenoot of je collega hebt. Maar in andere situaties is het een gok, op goed geluk. Af en toe loopt het flink fout: je hebt teveel of te weinig vertrouwen gehad.

Vandaag willen we nadenken over de aard en de grond van ons vertrouwen, op mensen en op God, ook in moeilijke situaties. Daarbij kunnen we Abraham/Ibrahim als voorbeeld en als troost beschouwen, want hij bleef vertrouwen op God.

Wij willen vooral samen nadenken en spreken over vertrouwen ondanks moeilijke situaties. Waaraan ontlenen wij ons vertrouwen op God? Hoeveel vertrouwen kunnen we nog opbrengen als onze leefsituatie moeilijk wordt door tegenslag of ziekte? Hoe houd je voldoende vertrouwen in mensen als die jou wantrouwen of buitensluiten, als je in een vreemde omgeving moet functioneren of geen begrip ontmoet? Waar vinden we steun, zekerheid, bemoediging? Is het fatsoenlijk of verstandig om aan anderen te twijfelen of kritiek uit te oefenen? Kan onzekerheid of twijfel misschien ook een weg zijn naar dieper vertrouwen? Mag je politici of journalisten vertrouwen? In hoeverre kan bezinning, meditatie, gebed helpen? Kan Gods woord ons daarbij aanspreken? Waarop berust ons vertrouwen in interreligieuze dialoog?

Dagprogramma

10.00 uur: Inloop en inschrijving
10.30 uur: Opening door de dagvoorzitter, drs.

infowww.islamendialoog.nl
c.vermeulen@mail.com
locatieRochussenstraat 221-223
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl