Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 juni 2008    Evangelie van 2008-06-07
 titelDe eeuwig jonge mens als ideaal
beschrijvingSymposium “De eeuwig jonge mens als ideaal”.
programma:
10.30 Ontvangst en inleiding van de dag
10.50 Prof. dr. Henk Jochemsen, directeur van het Prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut en bijzonder hoogleraar medische ethiek, VUmc: “De nieuwe oude mens” 12.10 Prof. dr. Rudi te Velde, hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Amsterdam: “Enige filosofische reflecties bij het begrip menselijke waardigheid” 13.15 lunchbuffet 14.00 Presentatie van de Nederlandse versie van de 8-delige DVD-serie “Culture of Life” , waarna afsluiting van het symposium en voor wie wil gelegenheid om enkele DVD's te bekijken.
Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om de DVD-serie aan te schaffen. “Cultuur voor het leven” is daarna voor € 39,75 te verkrijgen via stichting De Boog, www.deboog.nl en via de verzendboekhandel Colomba, www.colomba.nl .
Aanmelding kan via secretariaat@soka.nl of telefoonnummer 020-6793650.

“De eeuwig jonge mens als ideaal”
Cure & Care organiseert dit symposium in een tijd waarin volop gedebatteerd wordt over verruiming van de normen voor euthanasie, als gevolg van het zogenaamde onomkeerbaar verlies van menselijke waardigheid bij mentale aftakeling.
Aan de andere kant maken de media ons gek met de botoxcultuur: niets lijkt aantrekkelijker te zijn dan onze juveniele look te vereeuwigen. Door stamceltherapie, klonering en genetische manipulatie zal men streven naar ‘verbetering van menselijk functioneren'.
Past deze alles of niets keuze bij de identiteit van de mens?
Hoe zal die nieuwe oude mens eruit zien? Verliest of behoudt hij zijn identiteit? Is hij in staat zijn waardigheid te behouden in dit maakbare lichaam?

Presentatie 8 delige DVD-serie:
Bio-ethische vraagstukken worden steeds complexer en de aanpak ervan vereist een actuele bijdrage van wetenschap en ethiek. Deze DVD-serie geeft een christelijke visie op de bio-ethische vraagstukken. De “Cultuur voor het Leven” heeft respect voor de mens die lijdt en maakt graag gebruik van nieuwe technieken om dit lijden op verantwoorde wijze te verzachten of te verhelpen. Het beeldmateriaal, de interviews met beroepsdeskundigen op het gebied van de bio-ethiek, het benoemen van de vraagstukken en de argumentatie rondom de verschillende thema’s maakt het tot zeer toegankelijk materiaal voor een breed publiek. Het kan ook zeer goed als onderwijsmateriaal gebruikt worden. De uitgave in verschillende talen maakt duidelijk dat deze serie ook internationaal zijn waarde reeds heeft bewezen.

infowww.soka.nl of
Secretariaat stichting Soka 020-6793650
organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl