Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 24 mei t/m zaterdag 7 juni 2008    Evangelie van 2008-05-24
 titelTentoonstelling 'I Dream'
beschrijvingHet Dream-project (Drugs Ressources Enhancement against Aids and Malnutrition) van Sant’Egidio in Afrika werkt. In liefst 95 procent van de gevallen brengen seropositieve vrouwen die in de Dream-centra behandeld worden, een gezond kind ter wereld. Gecombineerd met medicatie voor de moeder is dat de beste manier om een gezin te redden, de gesel van aidswezen tegen te gaan en om een generatie zonder aids te laten opgroeien. Dream volgt al 40.000 seropositieve patiënten in tien landen van Afrika.

Zonder therapie zouden zij ter dood veroordeeld zijn. De hoop die Dream aan Afrikaanse aidszieken biedt, staat op hun gezicht te lezen. Van die gezichten maakte de Nederlandse fotograaf Cornell Evers een pakkende fotoreportage. Hij schoot zijn foto’s in het Dream-centrum in Arusha, Tanzania. Dat centrum wordt mee gefinancierd door ‘Viva Africa’, de ngo van de Belgische Sint-Egidiusgemeenschap.

De tentoonstelling ‘I Dream’ is te bezichtigen van zaterdag 24 mei tot zondag 7 juni 2008 bij de Sint-Egidiusgemeenschap, Kammenstraat 51, Antwerpen. (zaterdag 11-20u; zondag 13-18u; wo-do-vr 14-18u)

info
locatieSint-Egidiusgemeenschap, Kammenstraat 51, 2000
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl