Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf woensdag 21 mei 2008    Evangelie van 2008-05-21
 titelTentoonstelling in Mirepoix
beschrijvingEr zijn heel wat routes die naar Santiago de Compostella leiden. Voor Nederlanders is die vanaf het Italiaanse Piémont dwars door de Pyreneeën vrijwel onbekend. Op die manier zal slechts een enkeling Mirepoix hebben ontdekt. Dit stadje zal bij landgenoten eerder bekend zijn van een uitstapje naar de Languedoc-Roussillon.

Speciaal dit jaar is er een gerede aanleiding Mirepoix (Département Ariège) in de vakantiebestemming op te nemen. Van medio mei tot en met oktober wordt daar een tentoonstelling gehouden over Philippe de Lévis, Bisschop van Mirepoix uit de 15de eeuw. In deze tentoonstelling wordt, onder andere aan de hand van een banket, het leven in de Middeleeuwen uitgebeeld.

Bijzonder is, dat prominent plaats is ingeruimd voor de banden die de Lévis hadden met het Brabantse Bokhoven. Er is een tableau opgesteld dat deze band in woord en beeld aangeeft. Ook wordt een kopie getoond van een zeldzame gravure van een van de Lévis. Verder is het alliantie wapen te zien van de families de Lévis Mirepoix en de Merode Westerloo dat is geschilderd op de schouw in huize La Licorne te Bokhoven.

Het Palais Episcopal waar de expositie is ingericht ligt vlak naast de kathedraal van Mirepoix en is geopend in de namiddagen. Niet vergeten een bezoek te brengen aan de gotische kathedraal zelf, die bekend staat om de spanwijdte van zijn bogen.

info0033 5 63599689
arlettehoms@yahoo.fr
belcikowski.org/ladormeuseblogue/?p=140 en www.lalicorne.nl/levisdemirepoix.htm
locatiePalais Episcopal
plaatsMirepoix (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl