Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 31 mei 2008    Evangelie van 2008-05-31
 titel'Onzen Dag' meimaand Elshout
beschrijvingZaterdag 31 mei “Onzen Dag” wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze afgesloten. Op deze dag zal ’s avonds om 19.00 uur een openluchtmis met Sacramentprocessie vanuit de kerk naar de Mariakapel en terug worden gehouden.

De kerkelijke fanfare en majorettes lopen mee, evenals de O.L.V Schuts uit Elshout. De viering in het Mariakapelpark zal worden opgeluisterd door het gemengd koor en het dameskoor van Elshout. Er zijn normaal gesproken voldoende zitplaatsen in het Mariapark. Wij vragen u echter wel rekening te houden met ouderen en mensen die slecht ter been zijn. De werkgroep Mariabedevaart zou het zeer op prijs stellen als de bewoners langs de route van de processie de vlaggen uitsteken en een versierd Mariabeeldje voor hun raam zetten. Daarmee zou een oude traditie in ere worden hersteld, dat Maria ‘leeft’ in Elshout.

Kardinaal Simonis, sinds kort met emeritaat en bewoner van het dekenaat Heusden, zal als hoofdcelebrant voorgaan in de processie en de Eucharistieviering. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze bedetocht. U kunt uw rozenkrans meenemen en met ons meebidden!

info(0416) 372 215
www.parochiedrunen-elshout.nl
locatieMariakapelpark
plaatsElshout (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl