Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 1 juni 2008    Evangelie van 2008-06-01
 titelZonnebloem-zondag
beschrijvingZonnebloemzondag 1 juni van 10.30u. tot 14.00u.
Verschillende actieve mensen, vaak met opgroeiende kinderen, zijn op zoek naar verdieping en spiritualiteit op een haalbare manier.

Zij nodigen iedere eerste zondag van de maand een spreker uit die van 10.30 tot 11.30 uur een ‘substantiële input’ brengt. Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom! De kinderen worden tijdens dat uurtje op een prettige manier bezig gehouden.

Om 11.30 wordt de eucharistie gevierd. De bedoeling: een biddende en levensbetrokken liturgie aan te bieden. De kinderen sluiten hier opnieuw aan bij de ouders. Ze opteren voor steeds dezelfde priester (Philip Debruyne s.J.) zodat ze vooral wat de zang betreft meer groep kunnen vormen.

Daarna kan iedereen deelnemen aan een eenvoudige maaltijd met: aperitief, soep, broodjes en dessertje.

Voor zondag 1 juni wordt Mgr. Jozef De Kesel uitgenodigd.
Hij zal spreken over “Volwassen worden in geloof”

Jozef De Kesel, doctor in de theologie en kandidaat in de Letteren en de Wijsbegeerte, is geboren in Gent op 17 juni 1947. Hij is de zoon van Albert en Gabriëlle Boels, vijfde uit een gezin van 9 kinderen. Hij werd in de parochiekerk van Adegem tot priester gewijd op 26 augustus 1972, studeerde theologie aan de Gregoriaanse Universiteit te Rome en doceerde theologie aan het Grootseminarie en aan het Diocesaan Godsdienstinstituut te Gent.

Jozef heeft tal van artikelen op zijn naam staan over geloofsonderwerpen. Lannoo publiceerde in 1988 zijn bijzonder goed onthaalde 'Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden?' over de verantwoording van het christelijk geloof. In 1993 publiceerde hij bij diezelfde uitgeverij 'Omwille van Zijn naam - Tegendraads pleidooi voor de Kerk'.

Jozef De Kesel is in Vlaanderen een autoriteit op het gebied van de relatie Kerk-moderniteit-postmoderniteit. Op 20 maart 2002 werd hij door paus Joannes-Paulus II benoemd tot hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, bevoegd voor het tweetalige vicariaat Brussel.

info053/60 72 35
locatieCentrum Don Bosco Experience, Hendrik Placestraat 44, 1702
plaatsGroot-Bijgaarden (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl