Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 25 mei 2008    Evangelie van 2008-05-25
 titelConcert Willibrordkerk
beschrijvingConcert in de Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Zondag 25 mei, 14.00 uur koopzondagconcert

Wouter van Belle, orgel, speelt werken van o.a. Johannes Sebastian. Bach, Johannes Brahms, Théodore Dubois, César Franck, John Ireland en Marius Monnikendam.

Toegang gratis, collecte na afloop

Toelichting: Het programma is samengesteld met orgelmuziek uit alle windstreken. We beginnen in Duitsland, want om Bach kunnen we niet heen, Dan volgen twee orgelkoralen door Brahms in zijn laatste levensjaar gecomponeerd, en postuum uitgegeven.
Dan gaan we naar Frankrijk, waar César Franck de grootmeester is van het romantische orgel. Zijn iets jongere tijdgenoot Dubois is duidelijk wat traditioneler, maar zijn muziek is altijd zeer goed geschreven en welluidend.

Ten westen van ons ligt Engeland, daarvandaan horen we muziek van John Ireland, typisch Brits, met hier en daar een muzikale knipoog; in deze muziek horen we soms een salonorgel.
We eindigen in eigen land, met muziek van drie katholieke componisten van de 20e eeuw. Als uitsmijter van dit concert dient een korte maar krachtige Toccata van Marius Monnikendam.

Wouter van Belle studeerde orgel aan het voormalig Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht bij Kees de Wijs, en piano bij Rinus Groot. Als organist specialiseerde hij zich bij Jacques van Oortmerssen en Albert de Klerk.

infoEsther Kronenburg
culturele commissie Sint Willibrordkerk
(030) 604 05 24/ (06) 22 20 12 05
cultuur@sintwillibrordkerk.nl
locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl