Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 22 juni 2008    Evangelie van 2008-06-22
 titelGerardus Majella processie
beschrijvingRondom de bedevaartskerk in het Drentse Barger - Oosterveld heeft gedurende de laatste honderd jaar onafgebroken de Geradusverering plaatsgevonden. Ook dit jaar hopen wij velen te mogen begroeten in het fraai gelegen kerkenbos. Barger Oosterveld is en blijft tot op heden een oase van rust en bezinning, plaats van ontmoeting, bron van geloof.

Op de open plek in het bos vieren wij in de openlucht de Eucharistieviering, voorgegaan door pastor Victor Maagd. De preek wordt verzorgd door diaken Frans Wielens. Medewerking van het parochieel Gemengd Koor en muziekvereniging Volharding.

Traditiegetrouw gaat de eucharistieviering over in de te houden processie. Ieder die wil kan zich aansluiten achter het H. Sacrament om samen al biddend op weg te gaan om God te loven, te danken of om hulp te vragen.

Gerardus begeleidt ons op onze levensweg, op onze pelgrimstocht naar het échte geluk bij God: Vader, Zoon en H. Geest.

Gerardus Majella is geboren in 1726 in Muro, een stadje van het koninkrijk Napels. Hij zal uitgroeien tot een krachtige volksheilige. Gelijk na zijn dood, op negenentwintig jarigeleeftijd, komen mensen van heinde en verre naar het klooster waar hij is opgebaard. Men bidt bij het lichaam van Gerardus. Men treurt omdat een geliefde mens is heengegaan. Men fluistert elkaar de troostende woorden toe:’Een hemelse mens, een engel op aarde’. Men bidt:’Broeder Gerardus, heilige man Gods, bid voor mij.’ In 1904 wordt hij heilig verklaard.

Door de ijver van de Redemptoristen in Wittem komt in Nederland de verering opgang. In 1906 wordt de kerk van Barger Oosterveld aan hem toegewijd. Op tal van plekken wordt hij aangeroepen. Ook in op de Hondsrug in Drenthe.

Wij nodigen u uit om onze bedevaart ‘mee - te - maken’ en ‘mee - te - vieren’. Elkander dragend in geloof, hoop en liefde, gaande in het spoor van Gerardus Majella.

Na de plechtigheid is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee, fris of iets sterkers. Ook dit jaar is het unieke ‘Gerardus Wittems kloosterbier’ verkrijgbaar. Ook voor de hartige trek wordt gezorgd.

infoFrans J.M. Wielens, diaken
(0591) 622 404
www.rkemmen-erica.nl
locatieBedevaartskerk
plaatsBarger-Oosterveld (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl