Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 21 juni 2008    Evangelie van 2008-06-21
 titelChoral Evensong in St. Janskerk
beschrijvingOp zaterdag 21 juni, enkele dagen voor het feest van St. Jan de Doper, verzorgt het befaamde Kampen Boys Choir wederom een Choral Evensong waarin enkele Anthems en Hymnen verwijzen naar de patroonheilige van deze kerk.

Het zingen van een Evensong behoort in veel Engelse kathedralen tot de vaste taken van de daaraan verbonden jongenskoren en is eigenlijk een uitgebreidere Vesperviering zoals die al een tiental jaren in deze kerk wordt gezongen.

De Evensong begint altijd met een indrukwekkende en feestelijke Introïtus, waarna het koor van 20 jongens en 14 jonge mannen met het zingen van een Processional Hymn de kerk binnentrekken.

Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een aantal Hymns met het koor mee te zingen, hierbij ondersteunt door de machtige klanken van het grote Timpe orgel bespeelt door de vaste begeleider van het koor Euwe de Jong.

Hiervoor zijn duidelijke tekstboekjes met vertalingen beschikbaar.

Zorg ervoor dat u op tijd bent, de kerk is open vanaf 16.15 uur, de Evensong begint om 17.00 uur.

Voor de onkosten wordt een toegang gevraagd van € 10,-

info(0575) 517 773
www.kampenboyschoir.nl
locatieSt. Janskerk
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl