Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 21 t/m donderdag 22 mei 2008    Evangelie van 2008-05-21
 titel24-uurs aanbidding
beschrijving24-uurs Aanbidding van het Allerheiligst Sacrament

Ook dit jaar is er op woensdag 21 en donderdag 22 mei weer de jaarlijkse 24-uurs aanbidding. Tevens vieren wij op 22 mei Sacramentsdag. De werkgroep Uitstelling en Aanbidding nodigt u van harte uit om hieraan deel te nemen.

Bij veel mensen, vooral jonge mensen, roept dit vragen op; hetgeen begrijpelijk is. Alhoewel de uitstelling van het Allerheiligste in onze kerk nooit is afgeschaft is deze vorm van devotie vooral in Nederland op de achtergrond geraakt. Momenteel mogen wij ons verheugen in een toenemende belangstelling voor dit wezenlijke onderdeel van het geloofsleven. Mensen ervaren het als weldadig om, in deze tijd van een zich steeds versnellend ritme, rust te vinden in de nabijheid van God zelf.

Niet alleen voor oudere mensen is dit belangrijk, maar vooral voor jonge mensen, die opgroeien in een veel complexere wereld dan die van hun ouders. Zij kunnen deze Goddelijke steun daarbij best gebruiken.

Het eerste gebod leert ons: `Gij zult de Heer uw God beminnen met geheel uw hart, geheel uw ziel en geheel uw verstand'. Daar geven wij als werkgroep vorm aan. De uitstelling van het Allerheiligste stelt ons in staat om de Goddelijke liefde in ons op te nemen en uit te delen aan onze naaste.

Paulus schrijft in zijn hooglied over de liefde in zijn eerste brief aan de Korintiërs al over geloof, hoop en liefde, de grote drie.

Paus Benedictus behandelde de christelijke liefde in zijn eerste encycliek Deus Caritas Est - God is Liefde - van december 2005. Het thema voor dit jaar is de christelijke hoop, die paus Benedictus behandelt in zijn tweede encycliek Spe Salvi - Gered door de Hoop - van november 2007.

Op 21 mei om 19.00 uur wordt er begonnen met een Eucharistieviering, gevolgd door de uitstelling van het Allerheiligste in de monstrans. Deze blijft ter aanbidding 24 uur op het altaar staan. De volgende dag (Sacramentsdag) om 19.00 uur wordt de aanbidding afgesloten met een sluitingslof en ontvangt u de zegen. De St. Josephkerk aan de Rozenstraat 20 in Zeist zal dus 24 uur geopend zijn, óók 's nachts. Loopt u zo nu en dan eens binnen voor gebed of een kort moment van bezinning en ervaar de rust die voor iedereen zo belangrijk is. Er is achter in de kerk lectuur aanwezig om een en ander te verduidelijken en om u mogelijk een handvat te geven bij uw gebed en/of bezinning. Ook de hiervoor genoemde twee encyclieken zullen aanwezig zijn. Als u wat langere tijd wilt bidden dan kunt u dit kenbaar maken door uw naam in te vullen op de lijst die achter in de kerk komt te liggen. Méér informatie kunt u vinden op onze website www.aanbiddingzeist.nl

Tevens willen we bij u onder de aandacht brengen dat er in deze kerk iedere eerste woensdag van de maand een uitstelling van het Allerheiligste is en wel om 19.00 uur 's avonds. Ook dáár bent u steeds van harte welkom. Vooral als u regelmatig komt en Gods aanwezigheid in de gedaante van Brood ervaart, zult u innerlijke rust en voldoening verkrijgen. Wees niet 'bang' voor de stilte! Die stilte stelt u in staat om in contact met God en met uw diepste zelf te treden. Immers: u hoeft in de kerk niet altijd `bezig gehouden' te worden; u kunt op eigen kracht ook nog wel wat. Wij spreken als werkgroep de hoop uit dat er veel mensen zullen komen die hun aandeel nemen in deze aanbidding. Ouders met kinderen en jongeren zijn daarbij meer dan welkom omdat deze jeugdigen de gelovigen van morgen zijn.

Tijdens de 24-uurs Aanbidding
De kerk zal 24 uur open staan voor iedereen en naast de bij het H. Sacrament verblijvende mensen is gedurende deze tijd permanente bewaking aanwezig. Literatuur aangaande het thema en aanbidding is aanwezig en op de hele uren zal er toepasselijke muziek te beluisteren zijn. Momenten tijdens de 24 uren van uitstelling en aanbidding van het Allerheiligste zijn:

ProgrammaWoensdag 21 mei
19.00 uurPlechtige Eucharistieviering. Celebrant pastor Gé Nijland. Het gemengd koor zingt.
20.00 uurUitstelling van het Allerheiligste.
ProgrammaSacramentsdag donderdag 22 mei
0.00 uur
6.00 uur
12.00 uur
18.00 uur
Rozenkransgebed van de Goddelijke Barmhartigheid
19.00 uurAfsluiting van de 24-uurs Aanbidding met een Plechtig Lof en de Zegen met het Allerheiligste. Celebrant Pastoor H. Woorts. Het gemengd koor zingt.
20.00 uurSamenzijn in het parochiecentrum.

info(06) 339 117 45
www.aanbiddingzeist.nl
locatieSt. Josephkerk, Rozenstraat 20
plaatsZeist (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl