Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 18 mei 2008    Evangelie van 2008-05-18
 titelReligie op je bord
beschrijvingIn het Bijbels Museum te Amsterdam is de tentoonstelling Binnenstebuiten - jongeren en religie te zien. Persoonlijke portretten in woord en beeld laten zien hoe jongeren met hun geloof omgaan en welke plaats religie in hun dagelijks leven inneemt. De jongeren vertegenwoordigen samen de vijf wereldreligies - jodendom, christendom, islam, boeddhisme, hindoeisme.

In het kader van deze tijdelijke tentoonstelling biedt het museum een afwisselend activiteitenprogramma aan, waarin verschillende thema’s aan bod komen. Een daarvan is ‘Religie op je bord’ op zondag 18 mei van 16.30 tot 20.00 uur.

‘Religie op je bord’ bestaat uit een lezing met eten en avondopenstelling. Na een inleiding door Elizabeth den Boer (Universiteit Leiden) maakt u kennis met verschillende gerechten en hapjes uit de wereldreligies door deze zelf te proeven. Bij elke religie is gekozen voor een stroming. Zo zijn er hapjes passend bij tradities binnen de Hara Krishna en de Indonesische Islam en verzorgt Han Wilmink, schrijver van ‘Bijbels Culinair’ gerechten bij christelijke feesten en gebruiken. In de diverse stands in het museum staan personen die meer kunnen vertellen over wat wordt geserveerd en bij welke gelegenheden wat wordt gegeten. In het souterrain bevindt zich een bar met daaraan grenzend de prachtige tuin van het Bijbels Museum, waarin het bij mooi weer goed vertoeven is.

‘Religie op je bord’ is een uitgelezen gelegenheid om meer te weten te komen over voedselgebruiken binnen de verschillende religies. Het belooft een culinaire en ontspannen zomeravond te worden.

Praktische informatie:
Datum: zondag 18 mei 2008
Tijdstip: 16.30 - 20.00 uur
Kosten: € 12,50 inclusief eten en drinken

infowww.binnenstebuiten.nl www.bijbelsmuseum.nl
(020) 624 24 36 / info@bijbelsmuseum.nl
locatieBijbels Museum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl