Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 11 mei 2008    Evangelie van 2008-05-11
 titelBijzondere Pinksterviering OLV Kerk
beschrijvingDe Geest zet mensen in beweging en dat wordt zichtbaar tijdens de viering van Pinksteren op zondag 11 mei in de O.L.Vrouwekerk aan de Arubastraat in Delft.

De viering begint met het aansteken van kaarsen op de 7-armige kandelaar. De zeven vlammen symboliseren de vurige tongen van de heilige Geest, die zich destijds neerzetten op de vrienden van Jezus, waardoor zij zich verstaanbaar konden maken aan mensen uit verschillende landen en streken.

In de viering van aanstaande zondag maken mensen die verschillende talen spreken, zich, door het samen vieren, verstaanbaar naar elkaar. Naast het Nederlands wordt er gesproken, gebeden en gezongen in het Engels, Papiaments, Afrikaans, Spaans en misschien nog andere talen.

Het Antiliaans jongerenkoor Praising Joyfully uit Den Haag en twee dames, Alice Mamuluwee en Reinie Wijsman, die Afrikaanse liederen zingen en begeleiden op de Afrikaanse trommel, zullen ons in vuur en vlam zetten.

Iedereen, van welke nationaliteit of culturele achtergrond dan ook, is van harte welkom. Deze woord- en communieviering begint om 10.00 uur en wordt voorgegaan door diaken Hans van Bemmel o.f.m.

info
locatieO.L.Vrouwekerk, Arubastraat
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl