Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Reis
reis
wanneerwoensdag 24 september t/m zondag 12 oktober 2008    Evangelie van 2008-09-24
 titelReis code-X naar China
beschrijvingVan 24 september tot 12 oktober 2008 organiseert Code-X te Culemborg in samenwerking met het Verbiest Instituut te Leuven een 1`9 daagse reis 'in het spoor van de Vlaamse en Nederlandse Franciscanen in China'.

De reis brengt de geschiedenis van de Vlaamse en Nederlandse
missionarissen en hun missiezusters weer in herinnering en in de actualiteit. Ook zijn vele beroemde toeristische sites en culturele evenementen in het programma opgenomen.
Het programma start met een paar dagen in Shanghai en omgeving, dan per vliegtuig naar Yichang in de provincie Hubei. Hier vinden we sporen van de Vlaamse missionarissen. Vandaar vliegen we naar Xi'an, beroemd om zijn historie en cultuur, en dan per bus naar de plaatsen en katholieke gemeenschappen van 'het Hollandse bisdom' in de provincie Shanxi.

Via het beroemde oude stadje Pingyao en vanuit Taiyuan, de hoofdstad van Shanbxi, gaat de reis per nachttrein naar Beijing voor een afsluitend meerdaags programma, en dan terug naar Brussel of Amsterdam.
In het (voorbereidings- en reis-)programma zijn een groot aantal interessante (kerk-)historische en culturele sites en evenementen opgenomen, alsmede inleidingen en informatie.

In Tilburg vindt een voorbereidingsdag plaats. Plaats en datum volgen.
De kosten voor de gehele reis bedragen € 2.700,-. Inbegrepen zijn alle reis- en verblijfskosten, verzekeringen, visa en tolken, toegangskaarten en begeleiding. Niet in de prijs inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven en extra drankjes bij de maaltijden.

Het aantal deelnemers voor Vlaanderen en Nederland is beperkt tot 40. U kunt u inschrijven door een inschrijvingsformulier aan te vragen. Inschrijvingen worden afgesloten op 15 juni.
Informatie en opgave voor deelname kan per mail( projects@code-x.nl ) of per telefoon tijdens kantooruren (0345) 518 731, en vragen naar
drs.Willem de Boer, voorzitter Code-X.

info(0345) 518 731
locatieDiverse
plaatsChina
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl