Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 10 t/m maandag 12 mei 2008    Evangelie van 2008-05-10
 titelPinkstervoettocht Parijs - Chartres
beschrijvingElk jaar nemen tijdens het Pinksterweekend duizenden pelgrims deel aan de driedaagse traditionele bedevaart van Parijs naar Chartres.

Voor de geestelijke begeleiding tijdens de voettocht van ruim 100 km kunnen de organisatoren rekenen op de steun van abdijen als Le Barroux, Fontgombault, Triors, Randol, alsmede op priesters van de Priesterbroederschap St. Petrus, van het Instituut Christus Koning, Riaumont, Lagrasse enz.

Terwijl voor de medische zorg voor de pelgrim een uitgebreid leger van vrijwilligers van de Malteser orde klaar staat, wordt het geheel in goede banengeleid door grote groepen vrijwilligers, zoals de tentenbouwers, zij die de keukens opbouwen en verzorgen, de verkeersregelaars, zij die de geblesserde en uitgevallen pelgrims vervoeren als ook de talrijke mensen die ogenschijnlijk op de achtergrond staan, doch zonder welke deze gehele bedevaart niet mogelijk zou zijn.

De nachten worden doorgebracht in een tentenkamp op twee locaties halverwege Parijs en Chartres, te weten in de omgeving van de Choisel en Gas.

De bedevaart vindt dit jaar plaats van zaterdag 10 tot en met maandag 12 mei. Dit jaar wordt samen met onze zuiderburen een groep gevormd met Nederlandstalige pelgrims. Deelnemers aan de jaarlijkse Pinksterbedevaart van Parijs naar Chartres kunnen zich thans inschrijven.

infowww.ecclesiadei.nl
locatie
plaatsParijs (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl