Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 5 mei 2008    Evangelie van 2008-05-05
 titelAlphens bevrijdingsconcert
beschrijvingOp maandag 5 mei organiseert de Orgelcommissie Adventskerk wederom in Alphen een groots Bevrijdingsconcert op het unieke Steinmeyer-orgel!

Het wordt een feestelijk concert door Simon Stelling aan het orgel met
medewerking van het 165 leden tellende mannenkoor “De Gouwestem” uit Waddinxveen onder leiding van Martin Mans. Wij hopen hiermee tegemoet te komen aan de wens, in Alphen op Bevrijdingsdag iets te kunnen doen en bij te dragen aan de viering van deze dag.

Om de toon te zetten wordt het programma geopend met 2 coupletten van het Wilhelmus, waarna een gevarieerd muzikaal programma begint. De Gouwestem zingt zowel geestelijke liederen, alsook volksmuziek en negro spirituals, een deel samen met de aanwezigen, begeleid door Simon op het orgel. Het mannenensemble van De Gouwestem zal ook een solodeel ten gehore brengen. De gezongen werken worden afgewisseld met de orgelsoli door Simon, u hoort dan composities van Charpentier, Jan Zwart, Lemmens en Tschaikowsky. Afgesloten wordt met een Oranjemedley, een Vera Lynn-medley en het bijzondere “I had a dream” als nagedachtenis aan ds. Martin Luther King die op 9 april 1968 in Memphis werd vermoord.

Het concert begint om 20.15 uur, toegang € 5,- (kinderen tot 12 jaar gratis)

infowww.orgelcommissiealphen.nl
(0172) 493 394
locatieAdventskerk
plaatsAlphen a/d Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl