Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 22 mei 2008    Evangelie van 2008-05-22
 titelSacramentsdag Roermond
beschrijvingOp de 2e donderdag na Pinksteren viert de Kerk Sacramentsdag, het feest waarop wordt gevierd dat Jezus Christus zich onder de gedaante van brood en wijn als voedsel aan de gelovigen wil geven en voortdurend onder ons wil blijven door middel van zijn waarachtige tegenwoordigheid in de geconsacreerde offergaven. De daaropvolgende zondag worden in tal van parochies in Limburg de Sacramentsprocessies gehouden.

Op Sacramentsdag zelf, 22 mei, wordt in Roermond een gebedsmiddag gehouden voor de revitalisering van de parochies. Bij het uitgestelde Heilig Sacrament wordt gebeden. De middag taat in het teken van het pastoraal themajaar van het wijdingssacrament, waarover hulpbisschop E. De Jong zal spreken.

Aanvang: 14 uur met stille aanbidding
Afsluiting: 16.30 uur met het zingen van de vespers.

info
locatie
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl