Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 31 mei 2008    Evangelie van 2008-05-31
 titelMariabedevaart Elshout
beschrijvingGedurende de gehele meimaand staat Maria bij alle katholieke kerken in een bijzondere belangstelling. In Elshout dit jaar wel extra bijzonder. Als u namelijk het kerkplein oploopt, komt Maria u letterlijk tegemoet. Als uitnodiging voor de meimaandvieringen staat de Wonderbare Moeder van Elshout afgebeeld op twee levensgrote banners van 3,65 meter x 1 meter. Ze hangen naast de ingang van de kerk van St. Jan Evangelist. Ook dit jaar zal een gastvrouw of gastheer gedurende de weekenden bedevaartgangers, koren en gilden ontvangen en begeleiden. Tevens verschijnt voor de tweede maal een fraai fotoboekje van de meimaandbedevaart en is het beeldje van de Wonderbare Moeder weer te koop in het gemeenschapshuis ‘t Rad.

Kinderwoorddienst
Een begeleidingsteam van drie jonge dames verzorgt een kinderwoorddienst over Maria tijdens de zondagsviering van 09.30 uur. Op de pastorie van Elshout krijgen kinderen tussen 4 en 12 jaar een speciaal programma aangeboden wat dieper ingaat op de persoon van Maria.

Bijzondere bedevaartganger
In de meimaand zijn er in Elshout extra Eucharistievieringen, maar liefst zeven per week! (zaterdag 19.00 uur, zondag 08.00 uur, 09.30 uur en 11.30 uur. Doordeweeks op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond om 19.00 uur). Op de laatste dag van de meimaand, “Onzen Dag” 31 mei, zal om 19.00 uur een openluchtmis met Sacramentprocessie vanuit de kerk naar de Mariakapel en terug worden gehouden. Kardinaal Simonis, sinds kort met emeritaat en bewoner van het dekenaat Heusden, zal als hoofdcelebrant voorgaan in deze processie.

info(0416) 372 215
www.parochiedrunen-elshout.nl
locatieParochiekerk
plaatsElshout (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl