Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 10 mei 2008    Evangelie van 2008-05-10
 titelInternationale Pinkstermis
beschrijvingTraditiegetrouw wordt op de vooravond van Pinksteren in de kathedraal van Roermond een internationale H. Mis opgedragen. Dit jaar staat deze - en het daaraan voorafgaande programma - in het teken van de Oosterse christenen.

Vanaf 14.00 uur is een PowerPoint-presentatie te zien van door Russische kinderen geschilderde iconen, een tentoonstelling over de Oosterse Kerken in Nederland en verschillende films over het leven van de Orthodoxe Kerk in Rusland. Om 18.00 uur worden de vespers gebeden volgens de Slavisch-Byzantijnse ritus. Hieraan verleent het koor van de Russisch-Orthodoxe parochie uit Deventer vocale medewerking. Celebrant is aartspriester Theodoor van der Voort. Om 19.00 begint de eucharistieviering. Tijdens deze mis zingt het Syrisch-Orthodox jongerenkoor uit Amsterdam verschillende Aramese gezangen. Hoofdcelebrant is hulpbisschop Everard de Jong.

Evenals voorgaande jaren wordt ook nu weer tijdens de vigilieviering het pinkstervuur op symbolische wijze verspreid door heel het bisdom, door aan aanwezige delegaties van de Limburgse parochies, kloosters en gemeenschappen uit handen van de hulpbisschop een noveenkaars te overhandigen, ontstoken aan een speciaal pinkstervuur in de kerk. Na afloop van de viering in de kathedraal is er voor alle aanwezigen gelegenheid tot het nuttigen van een kopje koffie/thee in de tuin van de kerk.

info r.kerstens@bisdom-roermond.nl
locatieSint-Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl