Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneerwoensdag 2 t/m maandag 28 juli 2008    Evangelie van 2008-07-02
 titelInternationaal zomerkamp 2008
beschrijvingIs Sydney voor jou te ver weg? Of misschien wel te duur? Maar wil je wel graag jongeren uit verschillende landen ontmoeten? Ben je oecumenisch ingesteld? Ga dan deze zomer mee op een uniek en inspirerend kamp. Je ontmoet jongeren uit Zuid-Afrika, Congo, Rwanda, België en de Verenigde Staten. Durf je het aan om nieuwe vrienden te maken en samen een maand in België door te brengen?
Tijdens het kamp zijn er interculturele bijbelstudies waarin je nadenkt over belangrijke thema’s zoals gerechtigheid, globalisering en de verhoudingen tussen arm en rijk. Ook zijn er gebedsdiensten met alle jongeren.

Maar het blijft niet bij praten alleen! Je gaat meehelpen in een aantal sociale projecten in België. Bij deze projecten help je ‘mensen in de marge’. Zo blijft het tijdens dit kamp niet bij praten over gerechtigheid alleen, maar breng je ook gerechtigheid in de praktijk: ‘Think globally, act locally’. Jongeren uit Europa en Afrika zetten zich samen in voor mensen die minder kansen hebben. Samen sterk voor de ander!
Even praktisch:

Het kamp vindt plaats van 2 t/m 28 juli 2008. Als bijdrage aan de reis- en verblijfkosten betaal je slechts 300 euro. Je verblijft in guesthouses: twee weken in Antwerpen en twee weken in Luik-Nessonvaux. De voertaal is Engels, een woordje Frans spreken is een pré. Je maakt excursies naar Gent (Gentse Feesten) en naar Brussel (21 juli - nationale feestdag). Het kamp wordt vanuit Nederland begeleid en voorbereid door Stichting Oikos in samenwerking met Togetthere en JOP. Daarnaast zijn ook Afrikaanse jongerenwerkers en predikanten bij het kamp betrokken.

Over jou:
Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud en kerkelijk betrokken. Verder sta je open voor andere culturen, nieuwe ideeën en verschillen in geloofsbeleving. In mei woon je een voorbereidingsbijeenkomst bij. Na afloop van het kamp beschrijf je impressies in een kort verslag.

Informatie en Aanmelding
Bij Stichting Oikos via oikos@stichtingoikos.nl en (030) 236 15 00. Schrijf je in vóór 1 april 2008.

Het internationale zomerkamp wordt georganiseerd door:
Protestantse Jeugddienst en -raad Op vrije Voeten (België)
Service Protestant de la Jeunesse (België)
Stichting Oikos (Nederland)
In samenwerking met Togetthere en JOP

info oikos@stichtingoikos.nl
(030) 236 15 00
locatie
plaatsAntwerpen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl