Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf zaterdag 19 april 2008    Evangelie van 2008-04-19
 titelExpositie Grote Kerk Vianen
beschrijvingOnder de Titel: ‘Stilstaan bij leven’ zal van 19 april tot 8 oktober werk van Wim Caus en An Packbiers in de Grote Kerk te Vianen geëxposeerd worden.

Wim Caus beeldend kunstenaar/docent/* Borgharen 1955
Wonend en werkend in Steijl, Zuid-Limburg
An Packbiers/ beeldend kunstenaar/pastoraal werker/*Ubach over Worms 1954
Wonend en werkend in Gulpen, Noord-Limburg.

WIM CAUS/KERAMIEK
‘Altaar’
Wim Caus zal met zijn werk ‘Altaar’ vertegenwoordigd zijn.
“ ‘Altaar’ zie ik als een hedendaags, geïndividualiseerd altaar, niet bestemd voor de celebratie in de kerk, maar voor de structurering van persoonlijke herinnering. Elementen uit mijn leven worden gebruikt om de herinnering te ordenen en te dragen. Je kunt mijn altaar zien als een spel, nodig om werkelijkheid/fantasie vorm te geven.
Door deze omzetting naar mijn leefwereld is het ontzagwekkende van de échte altaren emotioneel toegankelijk en artistiek hanteerbaar geworden.
De traditie van het christelijk altaar, waarin handeling en reflectie, leven en dood, het zichtbare en onzichtbare samenkomen is bron van inspiratie.”

AN PACKBIERS/GEMENGDE TECHNIEK
“Ik laat mij in mijn werk inspireren door de transparantie van de glas in loodtechniek. Door beïnvloeding van het ritme van dag en nacht, van de seizoenen, voltrekt zich een voortdurende verandering aan het werk. ‘Buiten’ gaat als het ware de dialoog aan met ‘binnen’.
In het zoeken naar een eigen beeldtaal heeft het experimenteren met materialen en technieken een centrale plaats in mijn werk. Als basismateriaal voor mijn werk keer ik steeds weer terug naar het gebruik van (polyester) stof, wilgenteen, bamboe, metaaldraad en slagmetaal. De soldeerbout gebruik ik om de materialen met elkaar te versmelten terwijl naald en draad stevigheid geven waar dat nodig is.”

infoAn Packbiers
Oude Akerweg 45
6271 NB Gulpen
(043) 450 39 72
anpackbiers@planet.nl
locatieGrote Kerk
plaatsVianen (Utrecht)
postcode41
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl