Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerzondag 11 mei 2008    Evangelie van 2008-05-11
 titelDocumentaire 'Ave Maria'
beschrijvingKRO brengt de tv-première van de documentaire Ave Maria - Van Dienstmaagd des Heren tot Koningin van de Hemel - op zondag 11 mei.

De maand mei is van oudsher de maand om extra aandacht te besteden aan de devotie voor Maria. In dat kader brengt de KRO zondagavond 11 mei de documentaire Ave Maria - Van Dienstmaagd des Heren tot Koningin van de Hemel - (23.15 uur, Nederland 2). Maria van Nazareth is een van de meest bekende vrouwenfiguren uit de wereldgeschiedenis. Toch is er weinig over haar leven bekend. Regisseur Nouchka van Brakel wilde meer over deze bijzondere vrouw weten. Wie was zij en wat betekent zij vandaag de dag voor mensen? In Ave Maria gaat de filmmaakster op zoek naar mythe en werkelijkheid, naar de wortels van de Mariaverering, die waarschijnlijk dieper gaat dan naar het Christendom. Een zoektocht naar de emoties en motieven van al die mensen die Maria vandaag de dag vereren en haar een gezicht kunnen geven.

info
locatienvt
plaatsnvt
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl