Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 10 t/m zondag 13 april 2008    Evangelie van 2008-04-10
 titelBijeenkomst interreligieuze jongeren
beschrijvingVoor de vijfde maal wordt in Nederland een interreligieus ontmoetingsweekend voor jongeren georganiseerd van 18 tot 30 jaar. Deelnemers maken tijdens het programma kennis met de verschillende religies en elkaar. Dit vindt plaats in Amsterdam. Het programma duurt vanaf donderdagavond 10 tot en met zondagmiddag 13 april. Dit weekend wordt georganiseerd voor en door studenten en andere jongeren.

Het weekend wordt georganiseerd in het kader van het project 'Lef' en is een initiatief van jongerencentrum 't Wasdom, Stichting Islam en Dialoog en Stichting Interreligieuze Dialoog. Het gevarieerde programma bestaat uit excursies, maaltijden, stadswandeling, gesprekken met religieuze leiders, film en dialooggesprekken. Centraal woord tijdens dit weekend is 'dialoog'. Dialoog vraagt het lef om over je eigen grenzen heen te kijken. Het programma heeft nadrukkelijk niet het doel om de ander te bekeren of te overtuigen, maar juist om elkaar te verrijken. Voorgaande weekenden hebben aangetoond dat dit verrijkende ervaringen opgeleverd.

Deelnemers waren enthousiast over de overeenkomsten, en het respect dat men voor elkaar had. Dit weekend wordt - na vier succesvolle en vergelijkbare weekenden in Zwolle en Rotterdam - voor het eerst in georganiseerd in Amsterdam. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Youth in action (www.youthinaction.nl).

Voor meer informatie/aanmeldingen: wasdom@kloosterzwolle.nl of www.interreligieuze-werkplaats.nl .

infowww.kloosterzwolle.nl/wasdom of www.interreligieuze-werkplaats.nl .
locatieOnbekend
plaatsAmsterdam (Zuid-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl