Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 11 april 2008    Evangelie van 2008-04-11
 titelSant Egidio in Arnhem
beschrijvingOp vrijdag 11 april om 20.00 uur zal voor de eerste keer in de Walburgisbasiliek te Arnhem het avondgebed van Sant Egidio worden gebeden. De wereldwijde beweging Sant Egidio, die geïnspireerd door het evangelie zich inzet voor de hulpbehoevende naaste, wil zich graag vestigen in de regio Arnhem- Nijmegen. Een serie van drie gebedsvieringen vormt de eerste activiteit van Sant Egidio in de regio.

Drie keer avondgebed

Naast 11 april staat het avondgebed ook voor 9 mei en 13 juni gepland om 20.00 uur in de Walburgisbasiliek. In onderling overleg wordt bekeken of er aansluitend aan het gebed verdere uitwisseling plaatsvindt.

Zingen

Mensen die graag mee willen zingen om zo het avondgebed op te luisteren zijn vanaf 19.00 uur welkom om te repeteren. De Antwerpse afdeling van Sant Egidio zorgt voor zangbundels.

Evangelie

Sant Egidio zet zich, geïnspireerd door het evangelie, in voor de verkondiging van het evangelie, solidariteit met de armen, oecumene en dialoog om vrede te bewerkstelligen. De drijvende kurk onder al deze activiteiten is het gebed van de gemeenschap.

Voor vragen over de komende Sant Egidio-activiteiten in Arnhem kunt u mailen naar onderstaand adres.

infowww.santegidio.org.
p.ambting@rkdewijngaard.nl .
locatieWalburgisbasiliek
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl