Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 4 t/m woensdag 30 april 2008    Evangelie van 2008-04-04
 titelReligieus erfgoed bekijken Rosmalen
beschrijvingIn de maand april kan iedereen in de Sint Lambertuskerk kennis maken met het religieus erfgoed van Rosmalen. De Heemkundekring Rosmalen, het Gilde Sint Catharina/Sint Joris en de Parochie H. Birgitta hebben een gevarieerd programma samengesteld en een tentoonstelling ingericht.

In de middeleeuwse kerk worden vele bijzondere religieuze voorwerpen en het gildezilver gepresenteerd en staan de maquettes van de kerk en van de vroegere schuurkerk. Gedurende de maand april worden overdag en ’s-avonds optredens verzorgd en zijn mensen aanwezig die graag vertellen over het kostbare erfgoed uit het verleden dat zij met trots en liefde in stand houden om het later door te kunnen geven.

Op woensdag 9 april van 14.00 tot 17.00 uur is het Gilde aanwezig en roert de gildetrom en vendelt o.l.v. H. van Helvoirt (hoofdman) en A. van Nuland-van Heeswijk. Op vrijdag 4 april is de kerk open van 18.00-20.00 uur. Het Kinderkoor o.l.v. Judith van Erp (dirigente) en Marleen v.d. Broek (begeleiding) en het koor Cantara o.l.v. Naomi Yasumura (dirigente) en Thomas Acket (begeleiding) verzorgen tijdens de openstelling een optreden.

Op zondag 6 april is de kerk van 14.00 tot 17.00 uur open en verzorgt Linard Vrielink enige tijd pianospel. Op dinsdag 8 april tussen 18.30 en 20.30 uur zingt het Dameskoor enige tijd o.l.v. Jan Turlings (dirigent) en Anneke v.d. Linden (begeleiding).

Op donderdag 10 april is de kerk open van 18.00 tot 20.00 uur en treedt het koor Musica o.l.v. Nico Schoenmakers (dirigent en begeleiding) enige tijd op.

info
locatieGilde Sint Catharina/Sint Joris en de Parochie H. Birgitta
plaatsRosmalen (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl