Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 10 april 2008    Evangelie van 2008-04-10
 titelStudiemiddag 'Christenen Heilig Land'
beschrijvingIn 2008 stelt de Katholieke Vereniging voor Oecumene de christenen van Israël en de Palestijnse Gebieden centraal. Op donderdag 10 april vindt onder de titel ‘De christenen van het Heilig Land. Leven tussen uitersten’ een bijzondere studiemiddag over dit onderwerp plaats.

Drs Els van Diggele, historica en journaliste, heeft tien jaar in het gebied gewoond en intensief met christenen aldaar contact gehad. Ze heeft er onlangs een zeer boeiend boek over gepubliceerd, met de prikkelende titel Heilige ruzies (Amsterdam 2007).

Op donderdagmiddag 10 april zal Els van Diggele vertellen over de situatie van de christenen in de Staat Israël alsook in de Palestijnse Gebieden. Vragen als ‘om hoeveel christenen gaat het?’, ‘welke groepen zijn er?’ komen aan de orde, maar ook: ‘wat zijn hun problemen?’ en ‘wat zijn voor hen de uitdagingen?’. Els van Diggele zal daarbij ook iets vertellen over de couleur locale waarin deze verschillende christenen in het ‘Heilig Land’ leven.

De lezing vindt plaats in aanloop op de Zondag voor de Oosterse Kerken 2008 tien dagen later. In de lezing zullen daarom uitdrukkelijk de oosterse christenen aan de orde komen, maar ook de christenen van westerse tradities aldaar, die een onlosmakelijk onderdeel van het christelijke plaatje vormen. Een plaatje dat ondanks de grote media-aandacht voor Israël en de Palestijnse Gebieden nog vaak erg onbekend is.

Datum: donderdag 10 april 2008
Tijd: 13.45 - 16.15 u
Plaats: Walpoort 10, ’s-Hertogenbosch (7 min. lopen vanaf CS)
Kosten: € 5
Aanmelding via: secretariaat@oecumene.nl of telefonisch:
(073) 613 64 71

info(073) 613 64 71
locatieWalpoort 10
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl