Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 10 mei 2008    Evangelie van 2008-05-10
 titel Orgeldag Noord Nederland
beschrijvingZaterdag 10 mei wordt door de Stichting Hinszorgel Leens voor de eenendertigste keer de Orgeldag Noord Nederland georganiseerd. Sinds 1977 is het aantal deelnemers steeds uitgebreid en ieder jaar weer blijkt dat deze dag een succes is waaraan veel (amateur) organisten deelnemen.

Nieuw voor 2008 zullen zijn: Het onlangs gerestaureerde orgel in de kerk van Zuidbroek en het Schnitger-orgel in de kerk van Noordbroek. In de stad Groningen zelf zijn dit jaar helaas weinig orgels beschikbaar. Het orgel van de Nieuwe Kerk wordt gerestaureerd en de orgels van de Pelstergasthuiskerk en de Lutherse Kerk zijn om organisatorische redenen niet beschikbaar. In Noorddrenthe doet Noordlaren en in Zuiddrenthe doen in Meppel de Grote Kerk en de Oude Kerk (vm Geref. Kerk) voor het eerst mee. Ook zijn in ieder geval de orgelmakerijen Mense Ruiter te Zuidwolde, en Van der Putten te Finsterwolde te bezichtigen.

Een volledig en meest recent overzicht van de meer dan honderd te bespelen orgels kunt u vanaf 1 april 2008 vinden op de website: www.hinszorgelleens.nl

”Sp(e)elregels”:
- De speeltijd per deelnemer is een half uur.
- Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de kerken te bezichtigen en de orgels te bespelen.
- In principe is het bespelen van de orgels voor iedereen mogelijk. Men dient zich echter te realiseren dat orgels instrumenten zijn waarmee voorzichtig moet worden omgegaan. Er wordt dan ook verzocht de wijze van bespelen op de orgels af te stemmen.
- Voor het bespelen van één of meerdere orgels gedurende 30 minuten is opgave, uitsluitend telefonisch, (aanmeldingen per e-mail worden niet in behandeling genomen) op maandag 21 april t/m woensdag 23 april 2008 's avonds tussen 19.00 en 21.00 uur bij de Stichting Hinszorgel Leens. Telefoon: (0595) 57 16 77.
- Door het noemen van de nummers van de orgels die u wilt bespelen, bevordert u een vlotte(re) afhandeling.
- Per bespeler wordt een bijdrage gevraagd van € 12,--, ongeacht het aantal orgels dat men wil bespelen.
- Na aanmelding ontvangt iedere speler een bevestiging van de afgesproken speeltijden, de dispositie van de orgels waarvoor men zich heeft aangemeld en een gratis bewijs van toegang voor het concert van 17.00 uur in de Petruskerk te Leens dat zal worden verzorgd door Sietze de Vries, organist van de Geref. Kerk ”De Rank”te Zuidhorn. Tijdens dit concert zal tevens de nieuwste dubbelcd-productie van het Hinszorgel worden gepresenteerd waarop Sietze de Vries is te beluisteren. Op de eerste cd zijn werken uit de orgelliteratuur en uiteraard eigen improvisaties opgenomen, op de tweede cd is een door Sietze de Vries ontworpen hoorspel ”Pijpen zoeken met Piet Prestant” te beluisteren. Dit educatief hoorspel heeft ten doel om jongeren met het orgel in contact te brengen.

infowww.hinszorgelleens.nl
locatieDiverse
plaatsDiverse
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl