Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 april 2008    Evangelie van 2008-04-12
 titelOchtend over religieus erfgoed
beschrijvingZaterdagochtend 12 april organiseert het bisdom van Breda in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed een diocesane ochtend over dit thema onder de titel 'Wat het waard is'.

De ochtend is bedoeld voor allen die in kerkelijk verband te maken hebben met religieus erfgoed zoals kosters, suppoosten van kerkgebouwen, rondleiders en iedereen die belangstelling heeft voor kerkelijk kunstbezit.

De dag begint om 10.00 uur. Drs. R. de Beer, medewerker van de Stichting Kerkelijk Kunstbezit, houdt een publiekslezing over de verschillende manieren waarop kerkelijk kunstbezit van waarde is. Na een korte pauze kunnen de aanwezigen deelnemen aan verschillende workshops waaronder een quiz, een tocht door de kerk en een workshop waarin deelnemers opnieuw leren kijken naar vertrouwde beelden. Om 13.00 u. sluit de ochtend af met een lunch.

Het bisdom Breda wil vrijwilligers en anderen bewust maken van de godsdienstige betekenis van het religieus erfgoed. Het gaat het bisdom niet alleen om het behoud van de kunstzinnige betekenis van kerkelijke kunstvoorwerpen maar ook om de spirituele dimensie. Kerkelijke gebouwen en kunstvoorwerpen willen immers overdragen dat de mens geroepen is zijn leven af te stemmen op God.

Belangstellenden kunnen zich telefonisch opgeven bij het secretariaat van het bisdom (076) 522 34 44 of via de website: www.bisdombreda.nl onder formulieren, ‘Wat het waard is’.

infowww.bisdombreda.nl
organisatieBisdom Breda
locatieSint Gertrudiskerk
plaatsBergen op Zoom (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl