Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 18 t/m zondag 20 april 2008    Evangelie van 2008-04-18
 titelShare my joy festival
beschrijvingIn januari is het Evangelisch Werkverband (EW), een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse kerk, van start gegaan met het ‘Lucas 15 jaar’, een jaar waarin ze de kerk wil bepalen bij haar kernroeping om kostbare mensen thuis te brengen bij de Vader.
In het hoofdstuk uit de Bijbel, Lucas 15, vertelt Jezus verhalen over een verloren schaap, een verloren penning en een verloren zoon. Naar alle drie wordt gezocht, alle drie worden gevonden en voor alle drie is er een feest omdat ze gevonden zijn.
Via de website www.lucas15.nl geeft het EW een schat aan ideeën en suggesties aan de kerk om locaal actie te voeren met het thema ‘Welkom Thuis’. Tientallen kerken zijn al druk bezig met het organiseren van hun eigen ‘Welkom thuis’ activiteiten.
De ‘Welkom Thuis tour’ reist op dit moment door Nederland (zie: www.welkomthuis.nu) met Kees Kraayenoord & band en Hans Eschbach. In totaal worden er 21 concerten gegeven. Twaalfduizend mensen bezoeken de concerten en het is een belevenis voor hen om op deze manier met een bijbelhoofdstuk bezig te zijn.

Hoogtepunt
Van 18 tot 20 april vindt het voorlopige hoogtepunt van de actie plaats in conferentiecentrum de Betteld in Zelhem en omliggende bungalowparken. Voor jongeren wordt er dat weekend het ‘Share my joy’ festival gehouden met medewerking van o.m. de band Sela en Tiemen Westerduin (bekend van de EO jongerendag) en cabaretier Herman Boon. Maar men verwacht ook meer dan 1000 volwassenen voor het vernieuwingsfestival ‘Deel in mijn vreugde’. Van vrijdagavond tot en met zondagmorgen is er een gevarieerd programma rond het thema, dat verwijst naar het feest in Lucas 15, waar het gemeste kalf wordt geslacht en feest wordt gevierd! Mensen kunnen met hun eigen caravan of camper komen, maar ook een bungalow of kamer huren voor het weekend.

Op zaterdag overdag is het vernieuwingsfestival gratis toegankelijk voor iedereen. Na een indrukwekkend theater zal ds. Robbert Jan Perk spreken in de ochtend. ’s Middags zijn er workshops en seminars. De dag loopt uit op een grote gezamenlijke feestmaaltijd!
Ook voor de kinderen is er een eigen programma op zaterdag en zondagmorgen.
Iedereen is van harte welkom. Wel is opgave vooraf noodzakelijk via www.ewv.nl .

Avonden
De vrijdagavond (concert Sela met als spreker Tiemen Westerduin) en de zaterdagavond (show van caberetier Herman Boon) kunnen ook als los evenement bezocht worden. De toegangsprijs is dan € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.interticket.nl (onder het kopje ‘Betteld’).

infowww.ewv.nl
locatieConferentiecentrum de Betteld
plaatsZelhem (Gelderland)
postcode70
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl