Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervanaf zondag 6 april 2008    Evangelie van 2008-04-06
 titelHeilige Huisjeswandeling
beschrijvingWat doen ze in een protestantse kerk? Hoe ziet een moskee er eigenlijk van binnen uit? Wat heeft een katholieke kapel mij te bieden?

Op die vragen kunnen belangstellenden een antwoord krijgen in de zogenaamde Heilige Huisjeswandeling die op zondagmiddag 6 april wordt georganiseerd. Wandelaars krijgen de gelegenheid tot een inkijkje op plekken waar je normaal gesproken niet zo gauw komt. De wandeling start om 13.00 uur met een korte introductie en kennismaking in het Kruiswegpark aan de Parklaan, bij de Kapel in 't Zand. Langs de Maaasnielderbeek die door verschillende mooie parken loopt, wandelt de groep naar de Turkse moskee, waar een ontvangst plaatsvindt. Daarna vervolgt de tocht naar de Protestantse Gemeente Roermond in de Minderbroederskerk. Van daaruit gaan de wandelaars terug naar de Rooms-Katholieke Kapel in 't Zand, waar omstreeks 17.00 uur met een ritueel moment de wandeling beëindigd wordt.

De Heilige Huisjeswandeling biedt een combinatie van een prachtige wandeling met verdieping. De ontmoeting van mensen met verschillende religieuze achtergronden staat centraal, ontmoeting met elkaar en kennismaking met elkaars rituelen. In de ontmoeting ontstaat de dialoog op basis van respect en gelijkwaardigheid, een zeer actueel thema anno 2008!

De Heilige Huisjeswandeling is een samenwerkingsproject van Centrum de Kapel, Oecumenische Basisgemeente Jonge Kerk Roermond, de Turkse Moskee, de Protestantse Gemeente Roermond en 't PGCJ - het Centrum voor Levensbeschouwelijk Jeugd- en Jongerenwerk.

Kosten voor deelname bedragen € 5,00 per persoon. Aanmelding bij Centrum de Kapel, Heinsbergerweg 2, Roermond. Informatie bij pastor Jeroen de Wit, tel. 0475-332886 en www.centrumdekapel.nl

info(0475) 33 28 86
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
locatieCentrum de Kapel
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl