Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 20 maart t/m donderdag 10 april 2008    Evangelie van 2008-03-20
 titelTentoonstelling beeldengroepen
beschrijvingDonderdag 20 maart, 27 maart, 3 april en 10 april zijn er twee beeldengroepen uit het retabel van het Hoofdaltaar in de Venlose Martinuskerk tentoongesteld tijdens de expositie “de kunstenaar heeft zijn publiek nodig ... II “ in de Lei Alberigs Museumkapel.
Nooit heeft u deze beeldengroep van zo dichtbij kunnen zien.

De ene beeldengroep is schoongemaakt, gerestaureerd en opnieuw gepolychromeerd. De andere beeldengroep staat er vol stof, gehavend en verflauwd van kleur.

Het volledige retabel uit de St. Martinuskerk Venlo wordt na 100 jaar
schoongemaakt, gerestaureerd en opnieuw gepolychromeerd.
Groep voor groep, deel voor deel, beeld voor beeld. De restauratoren Marieke Walison en haar man Venlonaar Frans-Joseph Joordens,
geassisteerd door Theo Lamberts uit Venlo, zorgen samen voor het herstel van de schoonheid van dit unieke kunstwerk.

Het volledige retabel bestaat uit veertien groepen waarin 112 beelden te zien zijn. In alle rust en met een eindeloze liefde voor het vak restaureren wordt de glans van de oorsprong van ruim honderd jaar geleden weer terug gegeven. Een arbeidsintensief, maar uiterst dankbaar vakwerk.

11 februari 1898 werd door het kerkbestuur van de St.Martinuskerk besloten, dit altaar met retabel te laten vervaardigen door Ferdinand Langeberg uit Goch. In 1901 werd het monumentale kunstwerk opgeleverd en 7 juni 1901 werd het ingezegend door mgr.J.Drehmans, bisschop van Roermond.

Het museum is geopend op iedere donderdag 11.00 - 15.00 uur

info(077) 351 05 95
info@lastichting.nl
locatieLei Alberigs Museumkapel, Mgr.Zwijsenstraat 2 /hoek Gasthuiskampstraat
plaatsVenlo (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl