Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 24 maart 2008    Evangelie van 2008-03-24
 titelSlevrouwe herdenkt verheffing basiliek
beschrijvingDe Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee van Maastricht herdenkt dit jaar groots en feestelijk dat de kerk 75 jaar geleden, in 1933, door paus Pius XI tot basiliek is verheven. De feestelijkheden gaan van start op Paasmaandag 24 maart, om 10 uur, met een Pontificale Hoogmis, waarbij mgr. dr. E. de Jong, hulp-bisschop van Roermond, hoofdcelebrant zal zijn.

Tijdens deze hoogmis zal herdacht worden dat op Paasmaandag 17 april 1933, door ”vader-bisschop” Lemmens de plechtige afkondiging van de verheffing tot basiliek plaatsvond.
Ook zal dan het boekje ”75 jaar basiliek Sterre der Zee Maastricht” gepresenteerd worden, waarin vele herinneringen van oude Maastrichtenaren aan de vroegere jaren van het leven in en rondom de basiliek zijn vastgelegd.

Na de Hoogmis vindt de traditionele processie plaats, dit jaar niet door het Stokstraatkwartier, maar via de Koestraat, Sint-Pieterstraat, verzorgingshuis Molenhof (rustaltaar), Kleine Looiersstraat, Achter de Molens, Witmakersstraat, Cortenstraat terug naar de basiliek.

In de loop van het jaar zullen nog meerdere vieringen en festiviteiten georganiseerd worden in het kader van ”75 jaar basiliek Sterre der Zee”.

infowww.sterre-der-zee.nl
locatieSterre der Zee
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl