Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 21 maart 2008    Evangelie van 2008-03-21
 titelKruisweg Kapel Bergharen
beschrijvingOp 21 maart is het dit jaar Goede Vrijdag, de dag waarop over de gehele wereld de christenen herdenken dat Jezus is gestorven. Op velerlei manieren wordt daar aandacht aan besteed, zowel binnen als buiten de kerken. Vele passies worden door gerenommeerde en minder bekende koren ten gehoren gebracht.

In Jeruzalem bestaat al heel lang de gewoonte om de weg te lopen die Jezus gegaan is op het einde van zijn leven: vanaf de veroordeling door Pontius Pilatus tot aan het neerleggen van het lichaam in het graf. Ook nu nog lopen elk jaar vele duizenden die “Via Dolorosa” om bij elke statie onderweg geconfronteerd te worden met het lijden van Gods Zoon. Daarbij worden we ons bewust van de solidariteit die ook van ons wordt verwacht.

In Bergharen is het al jaren een traditie om ook op Goede Vrijdag om 15.00 uur een meditatie te houden op de kapelberg. Daar trekken dan een honderdtal mensen langs de veertien staties in het kruiswegpark rond de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods. Het vele groen zal nog niet volledig uit de knoppen gesprongen zijn, maar met een eerste lentezon zal de plek is er niet minder mooi om zijn. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten, dan zal de kruisweg in de parochiekerk van Bergharen plaatsvinden.

info
locatieKapelberg
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl