Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 16 maart 2008    Evangelie van 2008-03-16
 titelPalmzondag: Jongerendag Sydney a/d Maas
beschrijvingJongeren van het Bisdom Rotterdam vieren Palmzondag in het teken van 'Sydney'. Op 16 maart komen ze samen voor de viering van de diocesane Wereldjongerendag in de nieuwste kerk van het Bisdom, de Petrus- en Pauluskerk, die ook wel 'Sydney aan de Maas' wordt genoemd.

De bijeenkomst staat in het teken van de vraag die Jezus aan Petrus stelde aan de oever van het meer: 'Heb je mij lief?' In een aantal workshops komt deze vraag terug in relatie tot de Millenniumdoelen (MDG): 'Alle meisjes en jongens naar school', 'Gelijke kansen voor mannen en vrouwen' en 'Bestrijding aids, malaria en andere dodelijke ziektes'. Verder is er een optreden onder de titel 'Dance for life'. Als afsluiting is er een gebedsviering waarin Mgr. Van Luyn zal voorgaan.

Locatie
Andreas, Petrus en Paulusparochie
Andreasplein 1
Maassluis

Deze bijeenkomst vormt de start van het diocesane voorbereidingstraject op de Wereldjongerendagen in Sydney, Australië. Deze vinden van 10 tot en met 19 juli 2008 plaats in Sydney, Australië. Van de meer dan 600 Nederlandse deelnemers aan de Wereldjongerendagen, komen er 130 uit het Bisdom Rotterdam.

De andere bijeenkomsten vinden plaats op 6 april (informatie over Australië), 4 mei (thema van de WJD: ‘getuigen van de Heilige Geest’) en 1 juni (‘Je ontmoet tochtgenoten’). Bij deze laatste bijeenkomst zal bisschop Van Luyn sdb een toelichting geven op het thema, die hij aan de orde stelde in zijn boekje Jongeren op Weg, dat bij gelegenheid van de Wereldjongerendagen in Keulen (2005) is uitgekomen.

Deze drie bijeenkomsten vinden plaats in de St.-Victorkerk, Zuidkade 176 te Waddinxveen, steeds van 19.00 tot 21.00 uur en worden mede georganiseerd door jongerengroep Provider van Waddinxveen en het Jongerenplatform van het bisdom.

Op 8 juni is er een landelijke kennismakingsdag in het Mediapark te Hilversum.

info g.schurmann@bisdomrotterdam.nl
www.jongkatholiek.nl/jongkatholiek/bisdom.php?id=899
organisatieBisdom Rotterdam
locatieAndreas, Petrus en Paulusparochie, Andreasplein 1
plaatsMaassluis (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl