Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervanaf dinsdag 1 april 2008    Evangelie van 2008-04-01
 titelInleidingen oosters-orthodox christendom
beschrijvingHet oosters-orthodox christendom komt voornamelijk voor in Oost en Zuid-oost Europa en in delen van Azië. Deze gemeenschappen zijn sterk gericht op de liturgie. De liturgie is ”de hemel op aarde”. Zij hebben dezelfde oorsprong als de Westerse kerk (rooms-katholiek). Een lange tijd was er een onverdeelde kerk. Maar in de vijfde eeuw was het eerste schisma al zichtbaar van waaruit de Oriëntaalse kerken ontstonden en in de 11e eeuw de grote kerkscheuring waardoor de rooms-katholieke Kerk en de orthodoxe (Byzantijnse) Kerken ontstonden. Gedurende 3 avonden gaan wij in op de traditite van de orthodoxie en hun liturgie. We onderzoeken de verschillen en overeenkomsten tussen de kerken van Oost en West. Op 27 april is er een Eucharistieviering in de Byzantijnse ritus.

Datum: 1, 8 en 15 april (27 april 10.30 uur Eucharistieviering in Byzantijnse ritus met een gastpriester. Datum onder voorbehoud).
Begeleiding: pastoor Jaap van der Bie en Aaltje Knoop.
Tijd: 20.00 - 22.00 uur.

infoparochiesecretariaat
(071) 402 94 02
locatieH. Willibrordparochie
plaatsOegstgeest (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl