Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 16 t/m zaterdag 22 maart 2008    Evangelie van 2008-03-16
 titelMetten en Lauden in St. Janskerk
beschrijvingIn de vroege morgenuren van Paaszaterdag verzorgt het Interkerkelijk Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan in de verstilde ruimte van deze prachtig gerestaureerde kerk de Metten en Lauden, twee gedeelten uit het Kerkelijk Getijdengebed, als voorbereiding op het Hoogfeest van Pasen.

Het is alweer voor het veertiende jaar dat bij het ochtendgloren op Stille Zaterdag deze bijzondere viering van meditatie rond de grafrust van Christus in deze kerk plaatsvindt.

Tussen de Nocturnen, Antifonen en Responsoria hebben de Klaagzangen of Lamentaties van Jeremia en de Psalmen een belangrijke plaats in deze liturgie welke aan het slot in de Lauden eindigt met de prachtige Filippenzenhymne van Paulus: Christus factus est.

De Metten op Paaszaterdag beginnen om 07.00 uur, om 09.15 uur gevolgd door de Lauden.

Er zijn duidelijke tekstboekjes met vertalingen beschikbaar, zodat het geheel goed gevolgd kan worden.

Bezoekers kunnen tussen de Metten en lauden tegen een kleine vergoeding in het nabij gelegen Parochiecentrum deelnemen aan een feestelijk Paasontbijt met het koor.

Opgave hiervoor uiterlijk woensdag 19 maart via telefoonnummer (0575) 517 773.

De Gregoriaanse Getijdenvieringen in de Goede Week openen op Palmzondag met de Vespers om 17.00 uur en worden op Paaszondag afgesloten met de plechtige Vespers om 17.00 uur.

Bijna 600 bezoekers bezochten de Vespervieringen tijdens de laatste Adventszondagen.

infoW. Laurensse
(0575) 517773
locatieSt. Janskerk
plaatsZutphen (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl