Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 16 maart 2008    Evangelie van 2008-03-16
 titelEdith Stein wandeling
beschrijvingOp Palmzondag 16 maart 2008 organiseert de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden een 18 km lange ‘pelgrimswandeling’, die in het teken staat van de ‘lijdensweg’ die mensen vroeger en nu te gaan hebben omwille van vrede en gerechtigheid. Het thema van de bezinnings-momenten is dan ook ‘passie voor vrede’.

De wandeling begint in Echt, waar op 2 augustus 1942 de Joodse karmelietes Edith Stein, samen met haar zus Rosa, vanuit haar klooster werd gedeporteerd naar de gaskamers van Auschwitz.
Onderweg, vlak vóór Roermond, wordt een bezoek gebracht aan het ‘Veteranenpark’ met het Nationaal Indië-monument en de herinneringsplaats waar de gevallenen worden herdacht van hedendaagse vredesoperaties.
Einddoel van de tocht is het fraaie Kruiswegpark naast Kapel In ’t Zand in Roermond. Daar wordt de tocht besloten met een gang langs de traditionele Kruiswegstaties.

De tocht wordt geopend met de pelgrimszegen in de Landricuskerk te Echt, na afloop van de palmzondagviering van 10.00 uur. Deze kerk ligt aan de ‘Plats’, 1,5 km van het NS-station. Halverwege station en kerk ligt de Markt met ruime parkeergelegenheid.
Na een kort bezoek aan de Edith Steinkapel in deze kerk en aan de kapel van het Karmel-klooster, waar Edith Stein gewoond heeft, gaat de wandeling via de Mariakapel van Schilberg naar Montfort, waar enkele horecagelegenheden gelegenheid bieden voor een pauze.
Het laatste deel van de tocht gaat via een afwisselend landbouw- en bosgebied naar Roermond, waar vlak vóór de nieuwe Roertunnel de A73 wordt overgestoken. In het al genoemde Veteranenpark bij kasteeltje Hattem is nog een korte bezinning voordat via de statige Kapellerlaan Kapel In ’t Zand wordt bereikt. Daar wordt de pelgrimage afgesloten met de Kruisweg, die er -ter opening van de Lijdensweek- om 16.30 uur wordt gehouden.

Om mee te doen is opgave vooraf niet nodig en aan deelname zijn ook geen kosten verbonden. Op tijd aanwezig zijn in de Landricuskerk te Echt is voldoende.

Vanaf Kapel In ’t Zand is het startpunt van de wandeling gemakkelijk bereikbaar per bus (lijn 80) of per trein (stoptrein Roermond-Echt).

info
locatieLandricuskerk
plaatsEcht (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl