Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdonderdag 20 t/m zondag 23 maart 2008    Evangelie van 2008-03-20
 titelPasen vieren in het heiligdom van Heiloo
beschrijvingHet heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood is het geloofscentrum van het bisdom van Haarlem en landelijk bekend als bedevaartsoord. Aan de viering van het paastriduüm wordt bijzondere aandacht besteed. De schola cantorum Kennemerland verzorgt de Gregoriaans gezongen liturgie van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag die life uitgezonden wordt op radio 5 via de KRO. Paaszondag wordt in luister gevierd met een uitvoering van de Missa Brevis van Mozart door koor, solisten en strijkers.

Ter voorbereiding kunt u deelnemen aan een bezinningsuur in het Julianaklooster (onderdeel van het heiligdom) dat gericht is op een beter en dieper verstaan van de vieringen. Voor de bezinningsuren hoeft u zich niet op te geven.

info(072) 505 12 88
onzelievevrouwternood@hetnet.nl
locatieOnze Lieve Vrouw ter Nood
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl