Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 13 maart 2008    Evangelie van 2008-03-13
 titelDomcafé: Identiteit in onderwijs
beschrijvingDonderdag 13 maart, 19.30 tot 21.00 uur, theehuis Domkerk

In de Utrechtse scholen slapen heel wat geloven op één kussen. Hoe ga je om met je identiteit in het perspectief van toenemende multi-culturaliteit in het onderwijs?

In 2007 vielen het offerfeest en kerst bijna samen. Dat is door sommige scholen heel ‘oecumenisch’ opgepakt. Is deze vermenging van de traditionele Nederlandse cultuur en de culturen van nieuwkomers een verrijking of een verkwanseling?
In het Domcafé van donderdag 13 maart zullen Bas van den Berg (lector identiteitsontwikkeling Marnix Academie), René Kil (voorzitter van de Commissie Identiteit van de stichting Protestants Christelijk Onderwijs te Utrecht) en Yassin Hartog (directeur van de Islamitische scholenbesturenorganisatie) hierover met elkaar in gesprek gaan.
Na een statement van vijf minuten worden de sprekers ruim een half uur geïnterviewd door journalist Elisabeth van den Hooge. Daarna is er gelegenheid voor het publiek om in gesprek te gaan met de sprekers.

Dit is de zesde van een serie gesprekken over actuele thema’s met een levenbeschouwelijk of religieus aspect dit seizoen. Iedere derde donderdag van de maand, van 19.30 tot 21.00 uur in het theehuis van de Domkerk (ingang Domstraat). Het Domcafé is gratis toegankelijk.

infowww.domkerk.nl .
locatieTheehuis Domkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl