Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 8 april 2008    Evangelie van 2008-04-08
 titelCursus Jongerenpastoraat
beschrijvingBisdom ’s-Hertogenbosch organiseert een cursus Jongerenpastoraat voor iedereen die met jongerenwerk in de parochie aan de slag gaat.

Inhoud
De cursus leert je wat r.k. jongerenpastoraat precies is, hoe je kunt aansluiten bij de leefwereld van tieners, hoe je tieners en vrijwilligers kunt bereiken, wat pre-catechese is, hoe je een bijeenkomst met tieners kunt invullen, een jaarprogramma kunt maken en welke materialen daarvoor in omloop zijn. Er is ruimte voor opdrachten, vragen stellen en met elkaar van gedachten wisselen.
Ook is er op alle avonden een boekentafel met o.a. boeken over tienerwerk, tijdschriften, methodes voor de tienergroep en websites en wordt er aandacht besteedt aan het actueel diocesaan en landelijk aanbod van cursussen, methodes en activiteiten, waaronder bijvoorbeeld Are You Ready, CaFE, Youth Alpha, Wereldjongerendagen, katholieke jongerendag, Diaconaction.

Wat, waar en wanneer
De bijeenkomsten vinden plaats in het bisdomgebouw (Parade 11 te ‘s-Hertogenbosch) en beginnen om 19.30 uur en eindigen om ongeveer 21.45 uur. De volgende thema’s komen aan bod:

8 april 2008
Wat is r.k. jongerenpastoraat? Wat is het doel van r.k. jongerenpastoraat?
Welke criteria liggen ten grondslag aan r.k. jongerenpastoraat?

15 april 2008
Wat is de leefwereld van tieners? Hoe sluit ik aan bij internet, MSN?
Hoe bereik ik tieners en vrijwilligers?

29 april 2008
Wat is pre-catechese, kerygma, en hoe geef ik dit gestalte?
Wat is het Are You Ready vormselweekend? Welk aanbod van cursussen voor pre-catechese zijn er?

6 mei 2008
Hoe vul ik een avond in voor tieners? Wat kan ik tieners aan programma aanbieden? Hoe betrek ik ze bij de invulling van de bijeenkomsten?

Inschrijven
Iedereen die met jongerenwerk in de parochie aan de slag gaat kan zich aanmelden. Je kunt je tot 7 april 2008 inschrijven.

Voor deelname aan de cursus wordt een bijdrage van € 30,- gevraagd

infowww.bisdomdenbosch.nl/default.aspx?class=form01\&item=1362\&formid=345
organisatieBisdom Den Bosch
locatiebisdomgebouw, Parade 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl