Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 16 maart 2008    Evangelie van 2008-03-16
 titelPassieconcert Zeeuwse Koorschool
beschrijvingOp Palmzondag 16 maart zal de Zeeuwse Koorschool een passieconcert geven; dit passieconcert zal het eerste zijn in een langjarige traditie.

Dit jaar is het thema ”Van Palmzondag tot Pasen in zestig minuten”. In een uur zal de koorschool ons muzikaal leiden van Palmzondag (De intocht van Jezus in Jeruzalem), langs Witte Donderdag (Het Laatste Avondmaal), Goede Vrijdag (De kruisdood van Jezus) naar Pasen (De opstanding van Jezus).

Het heren- en jongenskoor zullen passende bekende en onbekende gregoriaanse gezangen en motetten zingen. De organist Marcel van Westen zal tijdeigen orgelliteratuur voordragen en improviseren over diverse gregoriaans hymnen en er zullen enkele korte fragmenten gelezen worden uit ”De wandelende Jood” van de Vlaamse symbolistische schrijver August Vermeylen. Deze korte novelle gaat over het leven van Ahasvberus die een schoenmakerij bestierde in Jeruzalem ten tijde van de gebeurtenissen rond Jezus.

Aanvang: 15.30 uur
Heilige Maria Magdalenakerk, Goes
Toegang en programma gratis, deurcollecte na het concert.

infoDaniela Verwilligen-Udeanu
Public Relations- Zeeuwse Koorschool
Singelstraat 7
4461 HZ Goes
verwill@zeelandnet.nl
locatieHeilige Maria Magdalenakerk
plaatsGoes (Zeeland)
postcode44
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl